快捷导航
呢 d 代理利物浦, 行貨都冇得保; 反正都冇係水貨一樣, 不而買小米好過.

生果日報舊聞一則
要求指定經銷商收據 卻無公開名單
SAMSUNG大細超 小店行貨無保養

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20120501&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=16297341

帖子中提到的商品

共 6 个关于行貨都冇保養, 支持買水貨小米的回复 最后回复于 2012-5-6 01:13

xmhk 小米认证用户 骨灰级手机控(Lv4) 发表于 2012-5-3 00:16:07 | 显示全部楼层
認真我唔買三叔機
屋企幾部電話,以前用過咁多部
都冇部係三叔
举报 使用道具
macausonic 小米认证用户 神仙级手机控(Lv5) 发表于 2012-5-3 06:45:54 | 显示全部楼层
呢單舊聞我都睇過.
我記得仲有單舊聞又系三叔機.
保同你保.但整幾個月.再頭來返來又系唔用得. 三叔話叫佢加多多錢換過部新model比你.
位仁兄更系唔放三叔啦. 搞上消委會再賣曬報

其實小米都出左好多單維修上和更件上的新聞. 系google隨便搵都有.
举报 使用道具
byuen 小米认证用户 神仙级手机控(Lv5) 发表于 2012-5-3 12:29:29 | 显示全部楼层
我用小米之前, 都係用三叔部 GS2, e 家我用小米, 老婆就用緊我部舊 GS2.
先排佢部 GS2 個 USB 插頭瓜, 只係可以差到電, 駁唔到 PC, 都入廠整幾日.
好在部 GS2 係上台機有得保養. :L
举报 使用道具
29440331 小米认证用户 发烧级手机控(Lv3) 发表于 2012-5-3 18:35:40 | 显示全部楼层
等我仲以為gs2算喺部好嘢嚟添,原來都喺咁嘅料咋?
举报 使用道具
byuen 小米认证用户 神仙级手机控(Lv5) 发表于 2012-5-5 20:24:52 | 显示全部楼层
我有個老友部三叔 Note 都係一樣死 usb.
Usb 似乎係三叔嘅死穴.
举报 使用道具
macausonic 小米认证用户 神仙级手机控(Lv5) 发表于 2012-5-6 01:13:47 | 显示全部楼层
未經太詳細的測試.

我用緊一條MICRO USB. 系SONY .HTC .小米. 和三叔D底階一千蚊左右的機. 點插都可以充電. 系GS2. NOTE等. 插電腦無FEEL. 插USB火牛都無FEEL.    仲此粗略推斷.三叔USB的電壓是特別高. 以為高D就充快D. 點知有可能會快死D.
举报 使用道具

版块推荐百宝箱

精彩推荐

更多> 更多>
  • 云麦好轻智能体脂称0元众测
    小米酷玩帮联合云麦好轻推出云麦好轻智能体脂0元体验活动,报名时间:10月20日——10月24日,快来报名吧!
  • 小米产品总动员
    无需登月,不用上土星,小宇宙一样能爆发~史上最全最劲爆的小米产品总动员玩法大PK来啦!
  • 小米爆米花沈阳站
    小米爆米花2014年的第十七站,终于迎来了东北首场属于米粉们的爆米花活动!让我们在沈阳一起度过一个属于东北米粉的爆米花大party!
  • 小米校园俱乐部
    百校联合迎接新生入校,只要你是在校学生,对小米怀抱热爱,并且熟悉小米论坛,具有一颗认真负责的心,小米公司实习及工作机会等你来创造!
  • 小米电视2配送城市增至202个
    2014年10月10日,小米电视2的配送城市从原来的105个新增至202个,后续还将陆续开通更多配送城市,请随时关注小米社区了解最新讯息!

小米手机ROM

更多>